Ervaringen

M. over haar coachtraject:

Ik heb Jedidja om hulp gevraagd bij de start van mijn eigen bedrijf. Ik wist niet goed waar en hoe ik moest beginnen. Het resultaat van de coaching is dat ik nu weet wat ik wil en wat ik belangrijk vind. Ik heb een heel duidelijk doel in mijn werk en dit heeft me al aan veel opdrachten geholpen. Het is fijn om werk te doen waar ik compleet achter sta.

De gesprekken waren prettig. Jedidja stelt goede vragen en is rustig en open. Ik durfde daardoor alles te zeggen. Jedidja gaf me terug wat ze hoorde, waardoor ik duidelijk kreeg waarom ik doe wat ik doe. Ze is heel goed in haar vak.


B. over zijn coachtraject:

Ik ben naar Jedidja toe gegaan omdat ik twijfelde of ik bij mijn huidige werkgever zou blijven. Ik wist niet welk type werk ik leuk zou vinden. Ik hoopte hier duidelijkheid in te krijgen.

Door de gesprekken met Jedidja kwam ik erachter dat ik het prima heb waar ik nu werk. Maar dat ik over een paar jaar wel wat anders wil. Ik was heel blij met deze conclusie! Het ging ook snel, in twee gesprekken wist ik waar ik stond en heb ik een keuze gemaakt waar ik achter sta. Het toffe was dat Jedidja mìj tot conclusies liet komen, ze legde me niets op. Ik denk dat er veel dertigers en veertigers een hoop zouden hebben aan Jedidja’s coaching.


A. over zijn coachtraject:

Ik heb gesprekken met Jedidja om te ventileren, ik wilde vooral graag met iemand praten. Ik zit in een heftige tijd en in onze gesprekken hebben we het over moeilijke dingen.

In de gesprekken met Jedidja voel ik me gehoord en gerust gesteld. Er is vertrouwen ontstaan waardoor ik dingen durf te zeggen. Ik voel veiligheid en kan mijn gevoelens, ook mijn pijn uiten. Jedidja is niet afwijzend, anders zou ik dichtslaan. Jedidja is de enige die me zo diep gehoord heeft. Maar ze is ook professioneel en duidelijk en durft feedback te geven. Ze houdt me een spiegel voor. Door de gesprekken zijn dingen op hun plek gevallen en heb ik beslissingen genomen waar ik achter sta.

We spreken elkaar elke week telefonisch voor een minuut of 20. Misschien dat ik me ook wel veilig voel doordat we elkaar niet zien, dat zorgt voor een gezonde afstand.


J. over zijn coachtraject:

Ik spreek met Jedidja om dingen te overdenken, dingen worden duidelijker als ik ze met haar bespreek.
Door de gesprekken met Jedidja ben ik gaan herkennen wat mijn prioriteiten zijn. Er waren een hoop dingen waar ik mee in mijn maag zat, maar niet alles kan tegelijk. Eerst de dingen die eerst moeten, dan de volgende stap. Die manier van denken en werken heeft rust gegeven. Voor mij is dat een overwinning. Het is een stappenplan dat niet faalt. Door systematisch aan de slag te gaan wordt het leuk om bezig te blijven.
Jedidja is direct en opbouwend, het contact voelt persoonlijk maar ook zakelijk. Wij voeren gesprekken telefonisch, ik zie haar nooit en dat geeft me het gevoel dat ze neutraal is, onpartijdig. Het is fijn met iemand te praten die het beste met je voor heeft. Ik kijk naar de gesprekken uit. Het heeft mij veel goeds gebracht.
Ik ben blij dat er zulke mensen als Jedidja zijn, die de tijd en energie steken in andere mensen.


E. over haar coachtraject:

Ik had grote moeite met mijn master thesis. Ik hoopte dat Jedidja tips voor me zou hebben. Ze gaf echter geen tips, maar ging samen met mij op zoek naar mijn valkuilen en mijn sterke punten. Op basis daarvan ging ik aan de slag en door middel van afspraken en terugkoppeling leerde ik welke manieren goed voor mij werkten. Jedidja vroeg vaak aan het begin van het gesprek waar ik het over wilde hebben, ik had het fijner gevonden als ze de regie over de gesprekken minder bij mij had gelegd.

Jedidja was open, persoonlijk en positief. Ik kon daardoor ook eerlijk en open zijn zonder bang te zijn dat Jedidja wat ik zei vreemd zou vinden of het niet met me eens zou zijn. Dat positieve was vooral fijn op momenten dat ik zelf heel negatief was, zij kon mij dan toch weer wijzen op de dingen die wel goed gingen. Dat was fijn, ik kon dan weer met nieuwe moed verder. Ook de planning die we elke keer maakten voor de komende tijd vond ik fijn, iets concreets om mee aan de slag te gaan.

Ik heb mijn thesis ingeleverd met maar een maand vertraging en ik heb zelfs een goed gevoel over het proces (hoewel ik het niet over zou willen doen). Ik denk dat er best veel mensen rondlopen die ook baat zouden hebben bij coaching.

Nogmaals bedankt! Zonder de coaching was mijn thesis waarschijnlijk een veel langer en moeizamer proces geweest.


I. over haar coachtraject:

Ik zat dicht tegen een burn-out aan toen ik Jedidja vroeg mij te coachen. Ik had het nodig me te uiten en ik hoopte lekker te kunnen spuien in de coachgesprekken. Doordat Jedidja de juiste vragen stelde werd het meer dan alleen spuien. Jedidja trok met me op in dit traject, ze hielp me zèlf na te denken en keuzes te maken. Ze was betrokken, positief en wijs en gaf me het gevoel dat ze alle tijd voor me had. In deze periode kostte alles erg veel energie, maar deze gesprekken gaven me juist energie. Zelf reflecteer ik veel en ik vogel daardoor zelf al veel uit, maar de bevestiging die Jedidja me gaf dat ik op de goede weg zat hielp me om door te gaan.


 J. over zijn coachtraject:

Door coaching hoopte ik inzichten op te doen en dat is ook gebeurd. Ik heb beter zicht op wat mijn drijfveren zijn en wat me onderuit haalt. Het helpt me ook om mijn denkpatronen te identificeren, om uit negatieve denkspiralen te komen en me te richten op God. Dat had ik niet verwacht van coaching, maar ik vind het super chill.

Ik vind Jedidja vriendelijk en behulpzaam, dat is ontwapenend en het creëert veiligheid. Jedidja’s kracht is haar overzicht. Ze heeft overzicht over mijn wirwar aan gedachten, ervaringen en ideeën. Ze schets soms het hele plaatje, dat is verhelderend. En ze kan door haar overzicht links leggen die ik niet eerder had gezien.


J. over haar coachtraject:

De coaching met Jedidja vind ik heel fijn, opbouwend en interessant. In coaching verwerk ik de indrukken die ik opdoe in de wereld om me heen. Het helpt me om dingen een plaats te geven. Door de coaching heb ik geleerd me kwetsbaar op te stellen. Ik zie dat nu als een kracht in plaats van een zwakte. Doordat ik mijn hart open voor anderen komt er veel liefde en bemoediging binnen en niet alleen kritiek en pijn. Ook heeft de coaching erin bijgedragen dat God steeds meer mijn fundament is geworden. Kritiek heeft daardoor niet langer macht over mij want ik weet hoe God naar mij kijkt.

Jedidja’s houding is open en liefdevol. Er is geen veroordeling, je mag komen met al je tekorten en ze wil het beste voor je. Door die veiligheid durf ik mijn hart te openen. Ik weet dat er voorzichtig mee wordt omgegaan.
Jedidja luistert goed en heeft wijze woorden die mij vaak helpen om iets in een ander licht te plaatsen, wat heel verhelderend is. Ik ben ontzettend blij met Jedidja’s coaching, want ik zie mezelf groeien, veranderen en helen.

De coaching die J. ontvangt is minder gericht op doelen en taken en meer op haar persoonlijke ontwikkeling.


G. over zijn coachtraject:

Ik vind de gesprekken met Jedidja opbouwend. Ze geeft feedback waar ik wat mee kan. Dat is soms confronterend maar het geeft ook duidelijkheid en het helpt me problemen op te lossen. We voeren de gesprekken meestal telefonisch, face to face vind ik prettiger, maar het is een goede oplossing voor een lange reisafstand. Ik vind Jedidja oprecht, eerlijk en deskundig.


R. over zijn coachtraject:

De coaching heeft me enorm gemotiveerd, waardoor ik meer werk verzet heb dan ik normaal gesproken zou doen. Jedidja helpt me om mijn doelstellingen in kaart te brengen en hoe ik die kan realiseren. Wat helpt, en wat blokkeert? Hierbij blijft ze niet in algemeenheden hangen, maar maakt ze het allemaal heel concreet.

De gesprekken zijn prettig en Jedidja neemt de tijd voor me. Ze is realistisch en praktisch ingesteld. De aanpak is zodanig dat ik denk dat iedereen er wel wat aan heeft.


M. over zijn coachtraject:

Door te spreken over de moeilijkheden die ik ervaar op het gebied van plannen ontstond voor mij duidelijkheid. Ik heb inzicht gekregen in hoe ik tot resultaat kom en hoe ik effectief kan zijn. Daardoor gaat het nu een stuk beter dan voor de coachingsgesprekken. Nu ik meer helderheid heb en een mate van structuur vast kan houden, zijn wat eerst valkuilen waren, nu kwaliteiten geworden.

Jedidja was een maatje die naast me stond, me een inkijkje gaf in mijn doen en laten op de gebieden waar ik dat nodig had. Ze stelde vragen over waarom ik doe wat ik doe en keek samen met mij naar oplossingen. Ze was open, transparant, nieuwsgierig, respectvol, ze heeft een breed interessegebied en stelt goede vragen. Op die manier nodigde ze me uit mijn verhaal te doen.


R. over haar coachtraject:

De gesprekken met Jedidja hebben me geholpen om knelpunten zelf op te lossen. Daardoor ben ik mijn eigenwaarde meer gaan zien en het heeft mijn zelfinzicht vergroot. Jedidja stelt hele goede vragen en ik merk dat ik daar veel van leer. Ik heb geleerd om heel gedetailleerd te kijken naar wat ik wil doen, je visualiseert als het ware de stappen die je daarvoor moet zetten. De coaching biedt me een steun in de rug en werkt ook wel als stok achter de deur. We maken namelijk afspraken over wat ik concreet ga doen en daar wil ik me dan aan houden.

Jedidja vind ik betrokken (doorvragen, ook op gevoelens) en tegelijk houdt ze een juiste afstand, ze blijft zakelijk, dat vind ik prettig.